2011. szeptember 20.

TAKARÓ NINCS

Tegnap elvittek minket a Campusra, Alvi bemutatott bennünket az egyetem rektorának, a képzőművészeti szakok dékánjának, és egyéb fejeseknek. Mindenki nagyon kedves volt, a dékán fel is ajánlotta, hogy elvisz majd minket a házába, megmutatja a műtermét, ahol majd beszélgetünk egy jót a művészetről és egyéb értelmiségi témákról. Az épületek tele voltak a helyi diákok festményeivel és szobraival, hát...fel kell kötnünk azt a bizonyos felkötni valót, őrült jó munkákat láttunk. Az első héten szétnézünk majd az egyetemen, melyik szakon hogyan folyik az oktatás, aztán a nekünk tetszőt ki is kell választanunk. Valamiféle kredites rendszer van itt is, de hogy otthon hogyan fogják beszámítani az itt megszerzetteket, az még homályos.

Délután átköltöztettek minket az eddigi szállásról egy másik hotelba; medence van, nagyobb szoba van, takaró nincs - viszont lehet bérelni. Kb. 50 méterre van egy nagyon olcsó "netkávézó", kiülős privát helyekkel, elég hangulatos. 2 óra viszonylag gyors internethasználat ára kemény 5000 rúpia (120 forint). Később egy kis fotósétát tettünk a környéken. A költözés és bemutatkozás ünnepére este megkóstoltuk az itthonról hozott barackpálinkát, ezúton is köszönjük Édesapámnak, kitett magáért! :)

Ma megpróbáltuk Imi megmaradt jó magyar forintjait bármiféle más valutára átváltani, se a váltóhelyeken, se a bankokban nem jártunk sikerrel. Délután a helyi gyerekek medencében ugrálásán szórakoztunk nagyot, aztán tanítottak minket egy kicsit indonézül - rajz alapján fordítottak.

2011. szeptember 18.

VACSORA

Ma este Alvi-ék vacsorára hívtak minket, 7 körül jöttek értünk. A Pondok Cabe nevű étteremben megkóstoltuk a nasi gorenget, meg egyéb jellegzetes és népszerű indonéz kajákat, amiknek a neve most épp nem jut eszembe. Teljesen ehetőek, finomak, bár van egy jellegzetes ízviláguk amit szerintem hamar meg fogunk unni. Vacsora közben egy rövid nyelvleckét vettünk, és az itteni illemszabályokról is beszélgettünk. Aztán elvittek minket a következő szállásunkra, merthogy holnap már költözünk is ki. Nagyobb szoba, székek, asztal, medence, franciaágy...mintha nászúton lennénk Imivel. Maximum egy hónapig leszünk itt, aztán újra költözünk, hogy hova, azt még ők sem tudják, de valószínűleg külön szobát kapunk majd. Mire rájöttünk, hogy a szomszéd étteremből korábbi ottlétünkkor kapott wifi jelszó segítségével a gangról használni tudjuk a netet, mehetünk új helyre...de ez legyen a legnagyobb bajunk. Holnap reggel bemutatnak minket a rektornak, aztán telefont veszünk és átköltözünk az új helyre.

Az elején még szerintem gyakrabban írok majd, de nem akarom, hogy egy unalmas napi ezt meg azt csináltam dolog legyen a blogból. Persze jönnek majd a fotók is, hamarosan! :)

Selamat malam! :)